חשיבות החלבון בתהליך ירידה במשקל

מה זה חלבון?

החלבון הוא אחד משלושת אבות-המזון החיוניים לתפקודו התקין של הגוף, ביחד עם השומנים והפחמימות. החלבון הוא אבן בניין מרכזית במספר רב של רקמות בגוף (וכמובן גם ברקמות השריר) והוא בעצם חומר הבנייה העיקרי של מרבית התאים.

 

חלבון מלא הוא חלבון המכיל את כל תשע חומצות האמינו החיוניות. בדרך כלל חלבון מן החי כמו בקר, עוף, דגים, מוצרי חלב וביצים, נחשב לחלבון מלא. מקורות חלבון לא מלאים לדוגמא הם אגוזים וירקות.

מקורות צמחיים לחלבון כוללים קטניות, אגוזים, זרעים ופירות. צמחים שהם דלים בחלבון כוללים שורשים ופקעות, כמו בטטה ותפוחי אדמה.

איפה נמצא חלבון מלא 

  • בשר
  • עוף
  •  

• בשר XXXX

• עוף

• דגים

• ביצים

• חלב ומוצריו

• קטניות

 

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן